Regelmatig organiseert HTK verschillende workshops op eigen terrein. Ook wordt Mandy ingehuurd door verenigingen om workshops te geven op locatie. Naast de workshops worden er ook theorieavonden georganiseerd om uit te leggen wat rijtechniek precies inhoud. HTK verzorgd workshops met uiteenlopende onderwerpen. Hieronder staan onze workshops weergegeven, in overleg zijn ook andere onderwerpen mogelijk. Ook is HTK actief bij het geven van demonstraties. Daarvoor zijn ook verschillende kuren op muziek beschikbaar om een showelement toe te voegen bij uw evenement.

HTK workshops:
- Rijtechniek dressuur
- Rijtechniek springen
- Communicatie mens&paard (ook voor het bedrijven)
- Communicatie ruiter&paard
- Opleiden van een paard
- Aanleren dressuuroefeningen

 

De eerste volgende workshop staat gepland op vrijdagavond 14 september:

Hoe zorg ik voor een afwisselende training van mijn paard?

Datum: Vrijdag 14 september
Tijd: Inloop vanaf 19:00uur, aanvang 19:30uur

Het is ontzettend lastig om ervoor te zorgen dat de training van je paard afwisselt blijft. We willen natuurlijk dat het paard zich op de juiste manier ontwikkeld. Het ontwikkelen van een ‘Happy Atlete’ is voor de KNHS een steeds belangrijkere factor. Helaas blijkt het in de praktijk lastig te zijn. Het komt vaak voor dat de training in een ‘sleur’ komt en de paarden zelf de onderdelen gaan invullen of afstompen. Door het trainen met bijvoorbeeld cavaletti worden paarden soepeler, buigzamer, actiever en krijg je een mooi ritme waarbij de paarden de gangen beter ontwikkelen. Daarnaast werkt het ook heel positief op de coördinatie van de ruiter.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je paard mentaal ‘fris’ tussen zijn oren blijft? Hoe kun je met balken je dressuurpaard trainen?

Allemaal vragen waar we tijdens deze workshop antwoorden op geven. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op in de kantine van HTK of via 0645922015.