Let op!

Aanstaande zaterdag hebben we een aantal wijzigingen tijdens onze clubdag. Ivm de vele regenval kan er niet in het weiland geparkeerd worden. Daarom hebben we de dag verdeeld in twee groepen. In de ochtend is de bixie en in de middag de overige klassen. Graag willen we de bixie ruiters vragen om na hun proef de pony direct weer naar huis te brengen, zodat er weer plek is voor de middaggroep om te parkeren. Graag zoveel mogelijk zonder trailer komen. Uiteraard is iedereen van harte welkom, parkeren personenauto's kan bij Winterdijk 7 (huis Mandy).

De springtuin is erg nat. Daarom staat het springparcours zaterdag in de buitenbak. De dressuur is wel op het gras, dat weiland ligt er nog goed bij. Losrijden is in het weiland.

 

Op zaterdag 12 oktober is het zover… De club dag van HTK en Hippisch Oosterwolde. Deze dag is speciaal georganiseerd voor leden van HTK en Hippisch Oosterwolde. Je hoeft geen startpas te hebben met je paard of pony. Als je wel officieel op wedstrijden start, moet je je opgeven in de klasse die je start op wedstrijden. Je mag dus geen B rijden terwijl je op wedstrijden L1 start. De ruiters die niet starten mogen zelf kiezen in welke klasse ze uitkomen.

We starten de ochtend met 1 proef dressuur (vanaf klasse BB). De beste combinaties (aantal is afhankelijk van het aantal inschrijvingen) worden geselecteerd voor de finale, welke in de middag wordt verreden. Dit is dezelfde proef als in de voorronde in de ochtend (eerste proef van de maand oktober). Deze proef wordt beoordeeld door 2 juryleden. De combinatie met het hoogste puntenaantal (beide jury’s bij elkaar) wordt Dressuurkampioen. Voor de kinderen (tot 13 jaar) is het mogelijk om bixie te starten, deze combinaties rijden niet over in de middag en rijden dus maar 1 proef in de ochtend.

Aansluitend aan de ochtend dressuur, gaan we starten met een springparcours (vanaf 30cm). Iedere combinatie springt 1 ronde. Degene die 8 of minder strafpunten heeft, mag door naar de barrage. Degene die de meeste stijlpunten scoort in de barrage is Springkampioen. De strafpunten worden van je stijlpunten afgetrokken.

De bixie combinaties die en dressuur rijden en springen maken kans op de titel Bixie kampioen. Deze combinaties doen hetzelfde springparcours als de rest op 30 of 40cm, maar maken geen kans op de titel springkampioen.

Je kunt ook alleen dressuur rijden of alleen springen. Dan maak je alleen geen kans op de titel Algemeen kampioen. Deze prijs gaat naar de combinatie die als beste is met dressuur en springen bij elkaar. Bij gelijke start is dressuur doorslaggevend.

Hieronder het voorlopige programma (let op dit kan wijzigen!)

09:00uur:                       Terrein open

10:00-11:30uur:       Bixie

11:30-12:30uur:        Omruilen ochtend en middag groep (i.v.m. parkeren)

12:30-14:30uur:       Dressuur

14:00-15:00uur:       Springen (inclusief finale)

15:15-16:00uur:       Dressuur finale

+- 16:15uur:                Huldiging clubkampioenen (bij secretariaat, zonder paard/pony)

 

Wij hopen op een sportieve en gezellige dag!