Regelmatig worden er bij HTK wedstrijden en oefenwedstrijden gehouden. Tijdens de oefenwedstrijden hoef je geen lid te zijn van een vereniging en mag je (geheel op eigen risico) meedoen. Tijdens deze oefenwedstrijd kun je dressuren en/of springen (maximaal 2 dressuurproeven en 2 springparcoursen). De eerste dressuurproef die je rijdt telt mee voor de prijzen. Bij het springen is het eerste parcours de 'oefenronde'. Hierbij krijg je instructie van Mandy. Het tweede parcours telt mee voor de prijzen. Je gaat pas het parcours uit als je alle hindernissen gesprongen hebt, ook de tweede ronde.

Dit jaar worden er aparte avonden georganiseerd voor dressuur en springen. Dit omdat het voorgaande jaren erg groot werd en de dressuur soms hinder ondervindt van het springen. De eerste oefendressuur is op vrijdag 11 mei. Verdere data volgen zo spoedig mogelijk.

Tevens worden er vanaf heden officiële dressuurwedstrijden georganiseerd voor paarden en pony's. Deze wedstrijden worden georganiseerd vanuit de Nunspeetse Rij- en Jachtvereniging (NRJV). Voor deze wedstrijden moet je wel lid zijn van een vereniging, zoals van de NRJV. Hou de website en startlijsten.nl goed in de gaten.